Marcipán

20 dkg moučkového cukru, 10 dkg sušeného mléka, mandlová tresť, voda.Navážíme si moučkový cukr a vysypeme do misky. To samé uděláme se sušeným mlékem. Vezmeme si mandlovou tresť, odměříme jednu lžičku a přidáme do směsi. Nakonec budeme přidávat vodu, dokud se nám nevytvoří tuhá hmota. Pozor, nedávejte tam moc vody, jinak to budete mít tekuté!...

Toto je napodobenina marcipánu. V lednici ve folii vydrží až měsíc. 100 g sušeného mléka (nejlépe plnotučné),100 g cukru moučky, 50 g medu, trochu vody, pár kapek mandlové tresti,1 lžíci ztuženého tuku např. Omega (jen pokud dáváme méně tučné mléko)!,čokoládová poleva. Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou...

350 g cukru moučka, 110 g másla, 110 g sušeného mléka, 1 bílek, 2 lžíce rumu. Důkladně zamícháme a můžete si z toho buď udělat kuličky, nebo to můžete dát do platíček z adventního kalendáře, různých formiček.

© Pečeme dobroty. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky