Mléčná hmota

24.01.2019

Toto je napodobenina marcipánu. V lednici ve folii vydrží až měsíc. 100 g sušeného mléka (nejlépe plnotučné),100 g cukru moučky, 50 g medu, trochu vody, pár kapek mandlové tresti,1 lžíci ztuženého tuku např. Omega (jen pokud dáváme méně tučné mléko)!,čokoládová poleva. Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem, přidáme med, mandlovou tresť, rozehřátý tuk (jen pokud máme málo tučné mléko), trošku vody cca 2 lžíce a vše promícháme.Vypracujeme mléčnou směs. Pokud je směs řídká, zahušťujeme jí moučkovým cukrem a sušeným mlékem v poměru 1:1, dokud nebude vhodná k formování.Hotovou hmotu dáme uležet na hodinu do lednice a poté z ní tvarujeme nebo vykrajujeme libovolné tvary. Lze ji barvit potravinářským barvivem. Směs můžete vyválet na silnější plát a vykrajovat např. malá a velká srdíčka. TIP:Velká srdíčka můžete namáčet v čokoládě a malé na ně nalepovat. Je to jednoduché, hezké a vhodné pro méně zručné modeláře :).

© Pečeme dobroty. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky