Hrnkové řezy s tvarohem a želatinou

24.01.2019

3 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 dkg kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 tvarohy, 2 jahodové pudinky.Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao.Postupně přiléváme olej a mixérem na nejnižší otáčky šleháme, postupně přidáváme otáčky na nejvyšší.(Buchta by měla být hodně tmavá, proto dávám kakao podle oka)Pečeme v troubě asi 30-40 minut.(Podle zkušeností s vlastní troubou)Necháme buchtu mírně vychladnout a potřeme tvarohem. (2 tvarohy + cukr + vanilek)Nakonec uvaříme v 1 litru vody dva pudinky s cukrem. (Pro lepší chuť přidáme trochu sirupu nebo šťávy z ovoce - o to méně vody)Zalijeme buchtu a necháme v chladu ztuhnout. Poléváme pomalu a opatrně, poleva je horká a mohlo by se stát, že do tvarohu udělá cestičky.

© Pečeme dobroty. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky